Villa del Arte Galleries teixeix complicitats per reviure el diàleg artístic a la ciutat

La galeria d’art contemporani forma part d’un dels establiments, juntament amb altres comerciants i artistes, de la iniciativa Aparadors Artístics


Aparadors Artístics, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, és una proposta per potenciar els aparadors com a espais comercials i de diàleg amb la ciutadania mitjançant l’art

Villa del Arte Galleries és un dels participants d’Aparadors Artístics, un projecte impulsat per la publicació cultural Hansel i Gretel amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Té la voluntat d’impulsar els aparadors de comerços de la ciutat com a espais de diàleg artístics en diferents ubicacions del centre de la ciutat, amb l’objectiu de contribuir a la recuperació econòmica i anímica de Barcelona.

La proposta artística vol reinventar el concepte de l’Auca del senyor Esteve, novel·la de Santiago Rusiñol que presentava l’oposició de dos mons suposadament contraris: els comerciants assenyats amb els artistes bohemis. Aparadors Artístics vol trencar aquesta idea amb la unió d’artistes de prestigi provinents de diferents àmbits, com el de les arts visuals, escèniques o la literatura, amb comerços del centre de Barcelona.

En aquest cas, la galeria de Passeig de Gràcia ha fet tàndem amb els artistes Miquel Aparici, escultor de peces emprant la tècnica de muntatge amb estris antics, la pintora Montse Valdés, que ha indagat en l’anatomia i la mirada en les seves obres i Albert Espona, que treballa en l’art generatiu i interactiu. Durant el mes de març de 2022, ocuparan l’aparador de la galeria per exhibir les seves obres i mostrar aquest vincle entre comerciants i artistes.

Villa del Arte Galleries és una galeria fundada per Bert van Zetten, Marcel i Jutta Huisman que compta amb tres espais emblemàtics a Barcelona, Passeig de Gràcia, Carrer Tapineria, Carrer de la Palla, i a Amsterdam, on s’exposen obres de més de 40 artistes consolidats i emergents.

 

Anabel Piñar Ramírez
an**********@gi**.cat
933 687 155
630 963 272